Üdv az oldalon, örülünk, hogy idetaláltál!

Az Utazás Művészete egy új, magyar utazósblogger közösség, amelynek célja, hogy személyes tapasztalataink megosztásával téged is inspiráljunk, illetve hasznos információkkal lássunk el utazásról, az utazásra való felkészülésről, a legizgalmasabb úti célokról, és persze hogy elmeséljük, mi hogyan vágtunk bele életünk eddigi legnagyobb kalandjába. Bármi is legyen a célod – egy hátizsákkal világgá menni vagy a családdal kalandozni hétvégén –, reményeink szerint itt minden hasznos információt megtalálsz majd, amely hozzásegít ahhoz, hogy felkerekedj a karosszékből.

Mi sem születtünk utazóknak. Az oldal készítésében részt vevő megannyi blogger néhány hónapja még egy számítógép előtt ült, vagy éppen túlórázott egy irodában, esetleg egy futószalag mellett álmodozott messzi tájakról. Ismerős? Minden út így kezdődik: álmodozással. A második lépés, hogy elkezdünk információkat gyűjteni, inspirálódni mások történetei által, majd mindenki elindul a maga útján, megkezdi a saját kalandját.

Hogy miért lesz valaki világutazó? Van, aki kalandvágyból indul el, másnak a mókuskerékből lesz elege, van, akit egy szerelmi csalódás késztet arra, hogy mindent maga mögött hagyjon, és van, aki önmagát szeretné megtalálni utazásai során.  Vannak olyanok, akik a munkájuk révén utazhatnak, vagy ösztöndíjjal jutnak el messzi tájakra, mások pedig munkát szeretnének vállalni külföldön.

Van köztünk olyan, aki még csak most  tervezi, hogy világgá megy, van, aki már hónapok óta úton van, és van, aki utólag meséli el a kalandjait, mások pedig munka mellett utazgatnak.

Persze nem mindenki teheti meg, hogy világgá menjen, viszont azt mindenki megteheti, hogy legalább hétvégén kiruccanjon valamerre. A legtöbb világgámenetel ezekkel a hétvégi kiruccanásokkal kezdődik, amikből aztán később többéves utak lesznek…

A magyar utazó bloggerek/világgá menők száma igencsak gyorsan nő, és mára már egy  sokszínű közösséggé nőttük ki magunkat.  Az élet minden részéről vannak itt bloggerek, a mérnöktől kezdve a műkörmösön keresztül a vallásbölcsészig, a fiataloktól az idősekig, sokfélék vagyunk. Vannak szingli utazók, párok és házastársak, valamint családosok, akik egy vagy több gyerekkel utaznak, sőt olyanok is, akik házi kedvencekkel, akár két kutyussal indulnak el.

Egy a közös mindenkiben: az utazás, a felfedezés és a szabadság szeretete. Ez számunkra egy művészet, és az utazás művészetét szeretnénk megosztani mindenkivel.

 

Az oldal igencsak rövid, de annál eseménydúsabb története:

Az oldal kitalálója/megálmodója egy utazó blogger, Female Yeti, aki, amikor felvette a hátizsákját és mindent hátrahagyva elindult a nagyvilágba 2015 szeptemberében, azt hitte, fehér holló lesz a világ másik végén egyedüli magyarként. Nem kellett sokat utaznia ahhoz, hogy lépten-nyomon magyar utazókkal, utazó bloggerekkel találkozzon. Döbbenten hallgatta a magyar utazók történeteit, a nagyvilágban szerzett élményeiket. Úgy gondolta, ezeket az utazókat másoknak is meg kell ismerniük, ezért létrehozott egy Facebook oldalt, hogy ott bemutassa ezt a pár bloggert. Két hónapon belül az oldal már hatvan bloggernél és több mint 2000 követőnél tartott, és azóta is folyamatosan bővül mind a lelkes bloggerek, mind a követők/világgá menni vágyók száma. A Facebook kezdeményezés túlnőtte önmagát, amin felbuzdulva megszületett ez az oldal egy világot átszelő csapatmunka részeként (pedig a résztvevők nem is találkoztak még egymással).

Reméljük, hogy velünk tartasz a kezdetektől, és velünk leszel a közösség és oldal megszületésében, épülésében. Reméljük, sok “jót viszel tőlünk haza, valamint az utadra”.

Ha esetleg van olyan rovat, amelybe te is szívesen írnál, vagy kérdésed lenne utazásról, küldj nekünk egy üzenetet az utazasmuveszete@gmail.com ra. Ha bármilyen ötleted vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban, akkor azt is oszd meg velünk bátran.

Reméljük, hogy sok olvasót hozzásegítünk, hogy elinduljon a nagyvilágba egy kisebb vagy nagyobb kalandra.
Jó szórakozást az oldalhoz, és jó álmodozást, majd útra kelést mindenkinek!

Tisztelettel 

A szerkesztőség

Üdv, köszönet, ölelés a világ megannyi pontjáról