Három kultúrális program, amit majd nyáron Londonban feltétlenül ki kell próbálnod!

Jövőre is lesz nyár és ha Londonban tervezed tölteni a következő szabidat, akkor hadd adjak három olyan ötletet, amit az angol fővárosban speciálisan a melegebb hónapok alatt lehet vagy érdemes csinálni.

1. Legyél te is groundling! – A Globe színházban

Shakespear eredeti színházához olyan közel áll a modern Globe, amennyire ez csak lehetséges. Egyrészt a modern épületet a középkori eredeti egykori helyéhez a lehető legközelebb húzták fel, másrészt autentikus módszerekkel és alapanyagokkal dolgoztak – így lehet, hogy a Globe London egyetlen szalmatetős épülete. Hovatovább egyedülállóan egy szabadtéri színpadról beszélünk – éppen emiatt a Globe -ban csak nyáron tartanak előadásokat, télre a társulat a fedett Sam Wannamaker Playhouse -ba költözik. Szóval ha korhű élményt akarsz akkor választ a Globe -ot nyáron. Vegyél álló (groundling) jegyet és kerülj testközelbe a színpaddal és a színészekkel – alig £5-ért!

London fehér ház

2. Nézz, mint a moziban! – A Luna Cinemával

Amíg melegek az éjszakák, addig érdemes kipróbálni a szabadtéri mozizás élményét. Megannyi lehetőség közül választhatsz, különféle filmeket olyan lélegzetelállító helyszíneken nézhetsz még, mint a One New Change, ahonnan elsőrangú a kilátás a St. Paul katedrálisra – már ha van egyáltalán kedved a tájban gyönyörködni a filmek helyett. Elő a pokróccal és a piknikosárral, szervezz egy randit egy szabadtéri moziba vagy szerezz egy jó estét csak magadnak – társaságban vagy egyedül, jót fogsz mulatni! Jegyeket pedig akár már £7 -ért is kaphatsz.

London Luna cinema
3. Irány a BBC Proms – a Royal Albert Hall-ban!

Augusztus hozza el a BBC Proms komolyzenei fesztivált Londonba, ahol évente több, mint 100 különféle eseményen csiszolhatják a zenei ízlésüket az érdeklődők – legyen az bár ingyenes előadás, közös kórus vagy klasszikus zenei koncert. A tradicionális “Promming” a Royal Albert Hall-ban történik, a galériában vagy a színpad előtt állva, a koncert napján szerzett alig pár fontos jegyekkel nyomulnak a vérbeli “prommerek”, de ma már London számos pontján részt vehetsz az eseményekben és némelyikért fizetned sem kell. Ugyan online és a rádióban is meghallgathatod a koncerteket, de én azért melegen ajánlom, hogy nézz el egy élő előadásra!

London Royal Albert Hall

1 Megjegyzés Tags:

Szerző:

Réka

Réka

Réka több mint 1 éve él már Londonban amelyet ő nem tud megunni és folyamatosan járja. Soha nem fogy ki az ötletekből, látnivalokból. Imád utazni, megismerni új helyeket, új embereket. Egyszerűen minden érdekli, nincsen olyan élmény, amit kihagyna (talán a bungee jumping -ot). Különösen szereti, ha valami szokatlan, váratlan vagy obskùrus. Mindig keresi az ingyenes vagy olcsó élményeket, hiszen szerinte a legjobb dolgok az életben ingyen vannak.

Mottó: Úgy voltam vele, hogy vagy falnak megyek vagy világgá.

Réka kalandjait itt lehet követni.

1 Megjegyzés

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.