Szárnyalás “hátszél” és iránytű nélkül

Ki vagyok én? Mi a feladatom ezen a Földön?

Pár évvel ezelőtt bennem is megfogalmazódtak a “Ki vagyok én?, Mi a feladatom ezen a Földön?” kezdetű gondolatmenetek. Volt egy átlagosnak mondható munkám amiből eléldegéltem, sok éves párkapcsolat, amiben nagy átlagban az ember lánya már gyermekáldáson morfondírozik, és a hétköznapi életem, rutinom, komfortom miközben észrevétlenül zabálta fel kreativitásom, szabadszelleműségem és minden sokáig rejtett képességem az a fránya mókuskerék amiben emberek milliói szaladnak az áhított boldogság után.

Mi is a boldogság?

Valószínűleg mindenkinek más. Lehet az egy csokoládé megevése, egy zene megkomponálása, egy gyermek világra hozása… Igazából én magam sem tudtam teljesen hogy mire is vágyom, de abban teljesen biztos voltam hogy valami merőben másra van szükségem mint ami a mindennapjaimat kitöltötte. Gyermekkoromban volt egy dédelgetett képeslapom ami egy tipikus pálmafás tengerparti naplementét ábrázolt. Valahogy így élt bennem annak a bizonyos Boldogságnak a megtestesülése.

Most vagy soha

Egész pontosan 2012-ben született meg az elhatározás, vettem egy repülőjegyet Írországba. Egy irányba. Mert tudtam, hogy most vagy soha. Nincs visszaút. Most fog elkezdődni életem nagy utazása, bárhova is vezessen az út. Az új életem első éveiben au-pairkedtem, így sikerült megtanulnom angolul, felevenítenem a rég tanult németet, gyakorlatot szereznem autóvezetésben, nyitottá válnom sok ezelőtt ismeretlen területen, és még sorolhatnám. A gyermekekkel való foglalkozásnak köszönhetem, hogy betekinthettem új kultúrákba, élhettem a már említett Írországban, Mallorcán a spanyol szigeten, Máltán Európa déli csücskében, Olaszországban a csizma szárán, Luxemburgban a sokszor elfeledett mini országban, Chilében a világ másik felén. Mindemellett megnőtt a bátorságom, az önbizalmam és a vágy, hogy egyre többet és többet lássak a világból. Végig motoroztam egy nyarat Európa 7 országában, róttam a kilométereket stoppal, hátizsákosként bejártam Vietnámot, Thaiföldet és Malajziát.
11259743_917976454939181_3014758052182937014_n

 

Az utat te magad választod

Tévedés, hogy csak akkor juthatunk el ezekre az álombéli helyekre ha “jó helyre születtünk”, ha megfelelő szülői/anyagi háttérrel rendelkezünk. Mindenkinek nyitva áll a lehetőség, hogy megvalósítsa élete álmát. Az utat te magad választod. A cél maga az út. Az út a boldogság és nem valami kitűzött nyeremény amiért egész életünkben szenvednünk kell. A legalkalmasabb pillanat mindig a most. Ne szalaszd el!

“Ha azt gondolod túl kicsi vagy ahhoz hogy változtass, próbálj meg aludni egy szúnyoggal” Dalai Láma

2 Megjegyzés Tags:

Szerző:

Törött szárnyú pillangó

Törött szárnyú pillangó

Rita 2012-ben indult el a világ körül, azóta is úton van. A tipikus “low budget” utazó vagyis stoppol, vadkempingezik, couchsurfingel, önkénteskedik és ha teheti motorra ül. Élt már Írországban, Mallorcán, Máltán, Olaszországban, Luxemburgban és meglátogatott számos más európai országot, mire úgy érezte kellően felkészült egy következő kontinens kihívásaihoz. Így vetődött Thaiföldre, Vietnámba és Malaysiaba, jelenleg pedig Chilében kalandozik. Szeret korlátok nélkül szabadon élni (igazi szelíd motoros) amire mindig is törekedett, vagyis hogy az álmaiban éljen.

Rita kalandjait itt lehet követni.

2 Megjegyzés

 1. Szia Rita!
  Nagyon tetszett, amit írtál. Különösen ezek “…miközben észrevétlenül zabálta fel kreativitásom, szabadszelleműségem… az a fránya mókuskerék”.
  Igen, azt hiszem a kényelem és a munkába temetkezés, no meg a megszerzett javak sokszor eltakarják előlünk mindazt, amire valójában vágyunk.
  Köszi, hogy mindezt megírtad – jó volt olvasni!
  Marika

  1. Köszi Marika 🙂 Reméljük egyre többen ébrednek fel, és kapják vállukra a hátizsákot 😉

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.