Családi kirándulás Ausztria hintaösvényén, rollerezés hegyi-rollerrel

Pár évvel ezelőtt már voltunk Mönichkirchenben és annyira tetszett, hogy újra visszajöttünk. Ez ritkaságszámba megy, mert szeretünk mindig új helyeket felfedezni. Igaz, közben itt is történtek fejlesztések, ami felkeltette az érdeklődésünket. A túraútvonal mellett különböző hintákkal felszerelt állomásokat alakítottak ki.

Mönichkirchen rollerpálya

A magyar határtól körülbelül 80 km-re található Mönichkirchen, neve a magyar síelők számára ismerősen csenghet. Tavasztól őszig viszont egy másik különleges élményben lehet részünk, amit kár lenne kihagyni. Itt hozták létre Ausztria első rollerpályáját, ami igazán izgalmas élménnyel ajándékozhatja meg az egész családot. A 4 üléses libegő alsó állomásánál kialakított parkolóban hagyhatjuk autóinkat, majd vehetjük meg jegyeinket a pénztárnál. Lehet „hegyi-rollerre” (2 kerekű) vagy „hegyi-autóra” (3 kerekű), igény szerint egyszeri vagy 3-szori legurulásra.

Mágneskártya, Mönichkirchen rollerpálya
Mágneskártya, Mönichkirchen rollerpálya

 

Vásárlás után egy mágneskártyát kap az ember, azzal teljesen önállóan mehet fel a libegővel, kirándulhat a környéken, felveheti a bukósisakot, kiválaszthatja a járművét és suhanhat lefelé a 2, 5 km hosszú pályán.

Lefelé a lejtőn, Rollerpálya Mönichkirchen
Lefelé a lejtőn, Rollerpálya Mönichkirchen

 

A parkolóból elindulva rögtön egy nagy térkép ad tájékoztatást a környező útvonalakról és itt áll a környék kabalafigurájának fából faragott szobra is. Ő Lella, a tehénke. Ö kíséri végig a látogatót, s nincs is jobb dolga, mint a friss hegyi levegőn hintázni, rollerezni és vidáman élni, s nekünk is csak ezt ajánlja, hív minket, hogy kövessük őt.

Ausztria
Lella, a kabala tehén

Hinta minden mennyiségben

Ahogy felérkeztünk rögtön megtaláltuk a hintaút kezdőpontját, nyilakkal jelezve, hogy merre induljunk.

Ausztria
Irány a célbaugrás

Az első megálló a célbaugrás volt. Egy jó magas állványról csüng le a hinta hosszú lánca, ha az ember jól meghajtja magát és elrugaszkodik, beleugorhat a felfestett célkörbe. Amikor elérjük a kellő magasságot a hintán megszólal egy kis csengettyű, ezzel jelezve, hogy már lehet ugrani.

Aztán az egyensúlyhinta következett, majd a libikóka, ahol már a rajzok is jelzik, hogy egy kisbaba is fel tudja emelni Lella tehenet és a társát. Hogyan lehetséges ez? Egyszerűen, nem középen van az alátámasztás. Ez mekkora ötlet! Egyke gyerekek paradicsoma. Rajta minden játszótérre kérünk ilyet, hogy a most születendő gyerekek tudjanak anyával is mérleghintázni!!!!!! Szuper, imádtuk! Ahogy a mellette felfüggesztett függőhintákat is!

Aztán jött a tehénkolompos, ahol a két hinta közé kolompokat akasztottak és ahogy az ember hajtja, megszólalnak.

Kolomp
Kolomp

Majd a szinkronhinta, ahol összhangban kéne lenni a két hintázónak. Ez nekünk sehogy nem jött össze, a nehezebb mindig nagyon nehezen bírta hajtani, a könnyebb viszont repült, mint a pihe.

A legeslegklasszabb a függőhintás megálló volt, ahol több fekvő és egy ülő hinta áll a rendelkezésünkre. A fenyőfák árnyékában pihengetve, a csodaszép hegyi tájban gyönyörködve, nagyokat szippantva a friss levegőből, egész nap ellettünk volna. (ráfekvésnél nem árt vigyázni, hogy ne zakózzon az ember egy óriásit)

Aztán következett a tejeskannás, ahol a „játékos” a tárcsahintán mintegy kugligolyó beszáguld a szivacskannák közé és feldönti azokat.

Tejeskanna kugli
Tejeskanna kugli

A közelében egy kilátópont is található szintén hintaágyakkal.

Kilátópont
Kilátópont

 

Pihenőágyak
Pihenőágyak

Aztán a sípálya mellett kellett leereszkedni az egyensúly és a körhintához, az utóbbi nálunk is megtalálható a játszótereken.

 

Száguldás

Ezután visszasétáltunk a felvonóhoz, a felső állomáson csak egy ember van, aki, a libegőn érkező rollereket szedi le és teszi a helyükre, így teljesen önállóan készülhetünk neki a lejtőnek. Átvettük a rollereinket és leporoztunk a hegyről, amely már nem volt olyan félelmetes, mint pár éve. A legmeredekebb részek a felső szakaszon találhatók, utána egészen kellemes a lejtésszög.

Ausztria
4 üléses libegő

 

Felső állomás
Felső állomás

Erzherzog Johann Modellpark

Pihenésként meglátogathatjuk a  főút mellett található fogadó épület udvarában kialakított Erzherzog Johann Modellparkot, amit egy helyi lakos készített Habsburg Lotaringiai János főherceg tiszteletére, nagyon sok ötlettel. Több helyen mozgásérzékelővel működtetett szökőkúttal, kisvasúttal, felesége hódolóját kergető gazdával, s további jópofaságokkal találkozhatunk. A háziúr, aki látogatók érkezésekor előbukkan a fogadóból magyar nyelvű tájékoztatót is ad. Itt található még a világ legnagyobb mechanikus jászola is.

Modellpark
Modellpark

Mozgás a friss levegőn, gyönyörű alpesi táj, száguldás, felejthetetlen élmény az egész családnak!

Ez a cikk a  csatangolok.blog.hu-n is megjelent.

0 Megjegyzés Tags: , ,

Szerző:

Csatangoló

Csatangoló

Erika nagy kalandor volt már fiatalabb korában is hiszen barátnőjével átvonatozta Kanadát és bejárta Ausztráliát. Utazás iránti vágya akkor sem csillapodott amikor családos lett. Jelenleg családjával jár-kel Európa szerte. Kalandjai a családi pár órás sétáktól, a kerékpározáson, a hétvégi kirándulásokon át, a több hetes nyaralásokig terjednek. Szívesen fedezik fel Magyarország rejtett kincseit és Európa autóval megközelíthető helyei is vonzóak számukra. A Világörökségek és a kötelező látnivalók mellett, igyekszenek úgy tervezni utazásaikat, hogy a család minden tagja tudjon valami új és izgalmas élménnyel gazdagodni.

Mottó: “A felfedezés lényege: látni azt, amit már mindenki látott; de olyat gondolni, amit senki más nem gondolt róla.”

(Szent-Györgyi Albert)

Csatangolók kalandjait itt lehet követni.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.